31 maart 2021
Door: Redactie

De gebruikers van de livestreaming-app Periscope moeten na vandaag op zoek naar een andere app. Want Twitter trekt na zes jaar de stekker uit zijn video-app. Twitter kocht Periscope in 2015. Intussen heeft het ook livestream-functies aan Twitter zelf toegevoegd en verder ontwikkeld.

“Uiteindelijk integreert men dan die nieuwe, gekochte app in de eigen, al bestaande app.”

Het gebeurt vaker dat social media platforms en technologiebedrijven via een overname kennis in huis halen en vervolgens de app van het overgenomen bedrijf integreren in de eigen functies. Iets soortgelijks deed Twitter recent ook toen het een andere video-app genaamd Squad kocht. Met die app kon je video-bellen en tegelijkertijd een beeldscherm delen, handig voor bijvoorbeeld een presentatie. Die app is inmiddels uit de app-winkels gehaald en stopgezet als afzonderlijke app, maar deze komt terug als onderdeel van Twitter. Video en livestreaming is een vast onderdeel geworden bij veel apps.

Reactie op BNR Nieuwsradio

Op BNR Nieuwsradio gaf beleggingstrateeg Wim Zwanenburg commentaar op de ontwikkelingen bij het social mediaplatform Twitter. Klik op de link hieronder om het radio-fragment te beluisteren.

Het einde van Persicope is niet het einde van video-livestreams op social media. Als we kijken naar het aantal gebruikers, dan steekt dat toch wat schril af tegen het aantal van bijvoorbeeld Facebook en TikTok. Die hebben een miljard of meer gebruikers, Twitter zo’n 200 miljoen.

Maar volgens Zwanenburg is er zeker nog wel plek voor Twitter. De laatste jaren fluctueert de groei van het aantal dagelijkse gebruikers van Twitter tussen de 10% en 30%. Twitter is een niche met op zijn minst een functie voor nieuwsjunkies. Onlangs schetste Twitter (TWTR) zelf de perspectieven voor de periode tot 2023 op een Investor Day voor financiële analisten. Analisten reageerden positief met verhoging van koersdoelen, omzet- en winsttaxaties.

Koersdoelen van analisten op Wall Street voor Twitter:

Koersdoelen van analisten op Wall Street voor Twitter

Het verloop van winsttaxaties en de koers van het aandeel Twitter:

Het verloop van winsttaxaties en de koers van het aandeel Twitter

Het verloop van omzettaxaties en de koers van het aandeel Twitter:

Het verloop van omzettaxaties en de koers van het aandeel Twitter

Rendement van het aandeel Twitter sinds de beursintroductie op 6 november 2013:

Rendement van het aandeel Twitter sinds de beursintroductie op 6 november 2013

Winst-per-aandeel en waarderingen voor het aandeel Twitter:

Winst-per-aandeel en waardering voor aandeel Twitter

Omzetcijfers en waarderingen voor het aandeel Twitter:

Omzetcijfers en waarderingen voor het aandeel Twitter