1 december 2020
Door: Wim Zwanenburg

De kwartaalresultaten van Zoom Communications

Er breekt een spannende periode aan voor bedrijven die tot nu toe profiteerde van de corona-pandemie. Het zicht op een vaccin maakt het lastiger om te floreren. Het afgelopen kwartaal lukte het Zoom Communications om met videobellen-applicaties opnieuw om een flinke monsterwinst en forse omzetgroei in de boeken te zetten. De omzet steeg met 367% en de winst per aandeel vertienvoudigde. Presentator Bas van Werven van BNR Nieuwsradio sprak over de kwartaalresultaten met Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger.

Beluister hier het interview.

Bron: Bloomberg

 

In de nabeurshandel reageerden beleggers teleurgesteld dat de bedrijfsresultaten niet nog beter waren, ondanks het feit dat de gerapporteerde resultaten al de verwachtingen overtroffen. Na de publicatie van de kwartaalresultaten van Zoom daalde het aandeel met 5,34%.

 

Bron: Yaho Finance

 

De winst per aandeel van Zoom Communications was de afgelopen kwartalen beter dan de verwachtingen van analisten. Dat gold ook voor omzet, ook daar werden de verwachtingen overtroffen. Wij zien in de Bloomberg-tabellen over de winst per aandeel over het afgelopen kwartaal dat deze met 99 dollarcent hoger was dan de gemiddelde taxatie van 75,4 dollarcent, dus Zoom liet opnieuw een positive earnings surprise zien. De omzet van Zoom kwam in het afgelopen kwartaal met USD 777,196 miljoen ook hoger uit dan de verwachtte USD 693,417 miljoen. Ook de company guidance, de afgegeven prognoses voor de bedrijfsresultaten in het lopende kwartaal waren beter dan eerder door analisten verwacht.

 

Bron: Bloomberg

De omzet van Zoom Communications groeit stormachtig

Bron: Zoom Communications, presentatie kwartaalresultaten

Met allerlei nieuwe toepassingen tracht Zoom de dienstverlening verder te ontwikkelen

Bron: Zoom Communications, presentatie kwartaalresultaten

Willen beleggers nu cashen? Het voelt een beetje als het ‘hoogtepunt’. De koers van het aandeel lijkt de koersdoelen van analisten te hebben bereikt. Toch worden koersdoelen wel nog steeds naar boven toe bijgesteld en er zijn analisten die een koersdoel van USD 600 in het vooruitzicht stellen.

Bron: Bloomberg

Analistentaxaties van de groei van winst per aandeel

 

Analistentaxaties van de groei van de omzet

Bron: Bloomberg

Beleggers kijken verder: vooral het tweede kwartaal van 2021 wordt spannend. Want hoe ga je groei vasthouden als mensen straks weer (deels) op kantoor werken? Dan zijn al die videobeldiensten opeens minder hard nodig.

Bron: Zoom Communications, presentatie kwartaalresultaten

Zullen de groeicijfers van nu binnenkort verleden tijd zijn? De prognoses, de outlook was ook beter dan verwacht. Zwanenburg verwacht na de uitbundige groei wel een matiging, maar de groei van de winst per aandeel heeft bij Zoom Communications, toch wel een exponentieel karakter.

De groei van de kasstroom bij Zoom Communications is indrukwekkend.

Bron: Zoom Communications, presentatie kwartaalresultaten

De prognose van Zoom Communications voor het vierde kwartaal van het (gebroken) boekjaar van de winst per aandeel ligt op USD 0,78 en dat is ruimschoots hoger dan het gemiddelde van de door analisten getaxeerde winst per aandeel van USD 0,62. De winst per aandeel voor het volledige eind januari eindigende boekjaar 2021 komt dan volgens Zoom uit op ca. USD 2,86, hetgeen ook beter was dan de gemiddelde taxatie van analisten van 2,59. Zie ook: https://seekingalpha.com/symbol/ZM?s=zm

Vorige week werd bekend dat Salesforce op Slack aast. De twee zouden vergevorderde gesprekken voeren over een overname. Verwacht Zwanenburg een consolidatieslag de komende tijd? Zwanenburg wijst daarbij op een andere grote infotech-overname.

(Bloomberg) — S&P Global Inc. has agreed to buy IHS Markit Ltd. for about $39  billion in stock, a deal that accelerates the wave of consolidation among the finance industry’s biggest data providers.   S&P is offering 0.2838 share for each IHS Markit share, representing a premium  of about a 4.7% to IHS Markit’s last close, according to a statement Monday. After the deal, S&P shareholders will own approximately 68% of the combined  company,  the   combination creates a challenger to the London Stock Exchange Group Plc,  which last year agreed to acquire Refinitiv for $27 billion, as financial firms are locked in a race for scale to meet surging demand for data and analytics in increasingly computerized financial markets