6 juli 2020
Door: Wim Zwanenburg

Op dinsdag 30 juni was beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg te gast in het programma Beleggerspanel van BNR Nieuwsradio. Beleggers zijn weer positiever, maar wat als er toch een stevige tweede corona-golf komt? Adverteerders hebben Facebook massaal de rug toegekeerd en als gevolg kelderde het aandeel. Daarnaast vinden jongeren het platform steeds minder interessant. En aan het schandaal van Wirecard komt maar geen eind. Dat en meer werd besproken in het beleggerspanel.

Beluister de uitzending van BNR Beleggerspanel:

Allereerst over de laatste transactie bij Stroeve Lemberger. Wim Zwanenburg vertelt over de belegging in de thema-ETF van First Trust Cloud Computing ETF.

Zie hier een presentatie over deze ETF First Trust Cloud Computing, (SKYE), Presentation, June 2020 en zie hier de Morningstar-documentatie van deze ETF. Deze ETF’s is in meerdere versies beschikbaar, met een Amsterdamse notering in euro’s (ticker: SKYE) en een Londense notering in Amerikaanse dollars (ticker: SKYU), waarbij beiden UCITS zijn.

Zoom

Lees meer over de betekenis van Cloud Computing op de pagina’s van Wikipedia. Een van de meest bekende Cloud Computing-beleggingen is videoconferencing-company Zoom Video Communications (ZM US). Zoom werd bekend tijdens de coronacrisis toen veel mensen vanuit huis moesten werken en met collega’s communiceren. De gratis versie kwam in opspraak, omdat deze werd gehacked, maar de applicatie met de professionele licentie is zeer succesvol.

Zie hier de koersontwikkeling van het aandeel Zoom Video Communications sinds de beursintroductie:

Bron: Bloomberg

Coronavirusbesmettingen

In de uitzending van BNR Beleggerspanel werd ook stil gestaan bij de toename van het aantal coronavirusbesmettingen in zuidelijke staten in de VS en de mogelijke terugval in een tweede lockdown.

Zwanenburg wijst er op dat er desalniettemin sprake is van een daling van het aantal sterfgevallen, maar dat er inderdaad in een aantal staten te snel versoepeld is, dat men zich niet aan sociale afstandsregels heeft gehouden.

De boycot van Facebook

De discussie ging vervolgens over de boycot van adverteerders van Facebook. Zwanenburg verwacht dat de adverteerders terug zullen keren. Zwanenburg ziet de koersdoelen toch nog oplopen en ook de winsttaxaties nemen weer toe. Hij beveelt het aandeel nog steeds aan.

Koersdoelen voor het aandeel Facebook van analisten op Wall Street:

De taxaties voor de omzetontwikkeling van Facebook van analisten op Wall Street:

Bron: Bloomberg

Zie ook de bijdrage van Wim Zwanenburg aan de rubriek Beursexperts in het Financieele Dagblad van zaterdag 4 juli:

Wirecard-affaire

In het radioprogramma werd ook ingegaan op de Wirecard-affaire. Zie hier een artikel uit NRC Handelsblad over de rol van de accountants en toezichthouders.

VastNed

De uitzending werd afgesloten met een gesprek over de VastNed en de stellingname van grootaandeelhouder Van Herk tegenover het management. Zie hier een artikel in het Financieele Dagblad.